I dag har jeg bagt intet mindre end en fantastisk kage. Det var egentlig mest et forsøg, fordi jeg elsker at eksperimentere med bageopskrift, og mine gæster ved at jeg ALDRIG serverer den samme slags kage to gange i træk, derfor er jeg jo nødt til løbende at afprøve nye opskrifter.
Jeg har haft denne opskrift liggende længe, men har ikke haft lakridspulver men det fik jeg endelig fat i den anden dag, så nu skulle den afprøves. Resultatet blev fantatisk smagsmæssigt, udseendet er jeg ikke helt tilfreds med.
Hvid chokolade-konfektkage med et strejf af lakrids
10-20 personer (man kan kun spise små stykker, da den er meget smagstung)
Ingredienser
150 g smør
150 g hvid chokolade
150 g lyst rørsukker
3 æg
2 spsk lakridspulver (kan købes i Panduros)
100 g mandelmel (du kan kværne det selv i en blender eller købe det i Tyskland hos Sky Markt)
Pynt
1 spsk flormelis
1 spsk lakridspulver
Tænd ovnen på 175 grader.
Smelt smør og chokolade i en gryde ved svag varme. Lad blandingen køle lidt af.
Pisk rørsukker, æg og lakridspulver luftigt.
Tilsæt den afkølede chokoladeblanding og pisk kort.
Vend mandelmelet i dejen og fordel det i en springform.
Bages i 40-45 min. Kagen virker ubagt, men sådan skal den være. Den er bedst hvis den får lov til at stå ca. et døgn i køleskabet.
Lige inden serveringen sigtes ingredienserne til pynt udover kagen.
Jeg har fundet opskriften her:
Ingen kommentarer:
Send en kommentar