lørdag den 7. april 2012

Chokolademousse

Mmmm lavede chokolademoussen i forgårs og det blev som sædvanligt super lækkert. Der er ingen grund til at købe pulver til at lave moussen på, når det er så nemt og hurtigt at lave en fra bunden. Jeg har benyttet mig af følgende opskrift:
Ingredienser:
  • 3 pasteuriserede æg ( vigtigt da retten jo ikke varmes op)
  • 3 spsk. sukker
  • 500 g mørk chokolade
  • 50 g smør
  • 5 dl. piskefløde
  • 2 tsk vaniliesukker
Smelt chokoladen og smør langsomt over vandbad
I mellemtiden piskes æg og sukker hvidt.
Og fløden piskes stift i anden skål
Æggemassen og den smeltede chokolade vendes i fløden
Når det hele er blandet godt fordeles moussen i portionsglas eller hældes i en skål, hvorefter den stilles i køleskabet i 3-4 timer eller til den er stiv og klar til servering.
Det er lækkert med frisk frugt og/eller lidt flødeskum som tilbehør.
Billedet er lånt fra Arlas hjemmeside, da jeg desværre ikke fik taget et billede.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar